Tips voor je sponsorwerving

Super dat je meedoet aan de Hart Loop Challenge op 25 oktober 2020. Deze Challenge is meer dan een sportieve uitdaging! Je zamelt namelijk ook geld in voor de LINDA.foundation. We vragen jou en alle andere Hart Lopers om sponsorgeld op te halen voor gezinnen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Natuurlijk helpen we je graag om dit doel te bereiken. Samen laten we de teller lopen! Daarom geven we je hieronder een paar tips om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het goede doel. Hoe hoog leg jij jouw sponsorlat?


Start jouw sponsorpagina op de LINDA.foundation
Maak je eigen sponsorpagina voor de Hart Loop Challenge aan op deze pagina door op ‘Start actie’ te klikken. Je kunt een actie starten als individuele loper, maar ook samen met je collega's als team. De actiepagina kun je met iedereen delen: vrienden, familie, collega's, relaties, je hardloopmaatjes etc.


Zorg voor een concreet sponsordoel
Bepaal voor jezelf een sponsordoel en vermeld dit op je sponsorpagina. Bijvoorbeeld het ophalen van een sponsorbedrag van € 150,- voor de LINDA.foundation. Je doel is voor iedereen zichtbaar op je sponsorpagina. Ook kan iedereen hier zien in hoeverre je sponsordoel al bereikt is en hoeveel je nog nodig hebt om je doel te bereiken.  


Geef je sponsordoel een persoonlijk tintje
Laat je potentiële sponsors weten wat jouw persoonlijke motivatie of die van jouw team is om met de Hart Loop Challenge mee te doen en voor de LINDA.foundation te lopen. Eén op de negen kinderen in Nederland groeit op in armoede. Dat kan betekenen dat je niet kunt sporten, geen lekkere warme jas hebt, nooit mee kan op schoolreisje, met Sinterklaas geen cadeautje krijgt, of nooit op vakantie gaat. Vertel waarom je het belangrijk vindt dat wij deze kinderen helpen en inspireer daarmee anderen om dit doel ook te steunen door jou te sponsoren! Wellicht ken je mensen in je directe omgeving die in armoede opgroeien of heb je juist als kind hele mooie herinneringen die je hebt kunnen maken omdat je ouders je dit financieel konden bieden.


Hoe kun je jouw sponsorpagina makkelijk delen?
Als je sponsorpagina helemaal af is, dan wil je deze natuurlijk delen om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel. Onder de omschrijving van je sponsoractie zie je zes buttons. Hiermee kun je eenvoudig je sponsorpagina delen via Facebook, Twitter, LinkedIn, Whatsapp of e-mail. Heb je een eigen website? Dan kun je zelfs een widgetcode kopiëren en de actie op je eigen website plaatsen!


Start met een eigen donatie
Voordat je op zoek gaat naar andere sponsors kun je het beste beginnen met een donatie aan je eigen actie. Daarmee inspireer je andere mensen om jouw goede voorbeeld te volgen.


Vertel iedereen dat je meedoet met Hart Loop Challenge
Laat iedereen in je netwerk weten dat je meeloopt. In de sportschool, op je werk, op een verjaardagsfeestje. Waar je ook komt vertel je over je deelname aan de Hart Loop Challenge. Je hebt namelijk de meeste kans dat iemand je sponsort als je het ze persoonlijk vraagt. Vertel over jouw actie, waarom dit zo belangrijk voor je is en vraag ze dan direct om een donatie te doen.


Doe een voorstel voor een donatiebedrag
Je vergroot je kans op een donatie door om een concrete, realistische bijdrage te vragen.

  • Voor € 10,- kunnen we ervoor zorgen dat een kind dat in armoede leeft bijvoorbeeld schoolspullen kan kopen of eindelijk ook eens mee kan met een schoolreisje.
  • Voor € 50,- kunnen ouders voor hun kinderen bij een van de aangesloten winkelketens een nieuw paar schoenen of winterjas kopen.

Bedenk je van tevoren altijd goed wie je benadert, waarom je diegene benadert en schat in wat diegene kan bijdragen.


Promoot je actie via social media
Gebruik LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram om te laten zien dat je de Hart Loop Challenge aangaat! Hoe meer mensen jouw actie zien, des te meer kans heb je op succes! Deel niet alleen je sponsorpagina en je persoonlijke motivatie met je volgers, maar ook je vorderingen.

De 5 belangrijkste social media tips om sponsors te werven en te betrekken bij je actie:

  • Deel je persoonlijke motivatie om mee te doen aan de Hart Loop Challenge. Laat ook weten dat ieder bedrag helpt en dat je zelf ook doneert. Daarmee inspireer je anderen om ook een donatie te doen.
  • Verwijs altijd naar je persoonlijke actiepagina en gebruik de hashtags #hartloop #demooiste #okt20
  • Laat regelmatig weten welke vorderingen je maakt om je doel te bereiken. Vertel bijvoorbeeld hoeveel sponsorgeld je al hebt opgehaald, hoeveel je nog nodig hebt om je doel te bereiken en roep je volgers op om een donatie te doen.
  • Betrek je sponsors en volgers ook bij je trainingen en andere voorbereidingen voor de Hart Loop Challenge. Deel je ervaringen en de leuke reacties die je krijgt. Zo zien ze hoe hard je je best doet en inspireer je hen om ook in actie te komen!
  • Vergeet  niet om iedereen die je actie steunt persoonlijk te bedanken! Het is altijd leuk voor sponsors om waardering te krijgen en betrokken te blijven. Bedank een sponsor zodra je een donatie ontvangt, maar ook na afloop van de Hart Loop Challenge. Je sponsors zijn benieuwd hoe je het er vanaf hebt gebracht. Laat ze weten of je je doel bereikt hebt en bedank iedereen voor hun sponsorbijdrage en support.


Organiseer een leuke actie om geld op te halen!
Wil je snel meer sponsors krijgen en iets leuks voor ze terugdoen? Verzin dan een actie om geld op te halen. Acties die niet veel tijd kosten zijn  bijvoorbeeld iets te verkopen voor het goede doel (bloemen, ansichtkaarten of stroopwafels). Of  een heitje voor een karweitje, zoals auto’s wassen of honden uitlaten, is ook zo geregeld en levert vaak een mooi bedrag op. Heb je meer tijd om een mooie actie te bedenken? Dan kun je denken aan het organiseren  van een veiling of een  kofferbakverkoop waarvan de opbrengsten op jouw teller bijgestort worden.


We wensen je veel succes en plezier bij het bereiken van je sponsordoel!