Het thema van de values week, ‘Let’s talk’, draait om communiceren en het aangaan van het gesprek. Collega's van Nationale-Nederlanden, support functions en NN Investment Partners hebben de krachten gebundeld en dit gezamenlijke programma opgesteld met daarin veel activiteiten kunnen je helpen in het verbeteren van je communicatie. Lees hieronder meer over de verschillende activiteiten.

Are you represented? (EN)

Wat kun je zelf doen om er voor te zorgen dat je je binnen NN vertegenwoordigd voelt? In deze sessie bespreken wat bepalend is voor jouw identiteit; met wie of wat identificeer je jezelf. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen met je collega's, je team of met de NN Group Management Board? En bespreken we of jij je vertegenwoordigd voelt binnen NN voor wie je bent en waar je voor staat.

(HP: 12:00 - 13:00 8/10)
 

 

Art walk & talk (NL + EN)

Stap even uit je gebruikelijke omgeving, leer een nieuwe collega kennen en kom in beweging! We koppelen je aan een collega en sturen je op pad om een van de art walks te lopen. Op de tekstbordjes naast ieder kunstwerk staat tekst en een vraag die je met je wandelpartner kunt bespreken.
Op deze manier stimuleren Facility Management en de NN Group Kunstcollectie de verbinding tussen de hoog- en de laagbouw, je fitheid en je werkdag, jou en je collega’s en onze collectie.

(HP: 10:30 - 11:30 7/10, 13:30 - 14:30 8/10, 10:30 - 11:30 9/10, 13:30 - 14:30 10/10)

 

Call centre sessions (NL)

Hoe vaak praat jij met een van onze klanten? De collega’s van de contact centers van NN spreken vaker dan 1,2 miljoen keer per jaar met onze klanten. Luister tijdens Values week mee naar deze gesprekken.  Van ondersteuning bij inloggen, vragen over de producten en diensten tot het verwerken van verzoeken en klachten; deze collega's zijn het visitekaartje van NN.
Deze meeluistersessies worden op meerdere locaties, business units en tijden georganiseerd. 

(DP, HP, TP: dagelijks, meerdere tijdstippen)

Courageous conversations (EN + NL)

Durf jij 'het lastige gesprek’ met je manager of met collega's aan te gaan? Op de werkvloer zien we vaak dat gevoelige onderwerpen worden vermeden en dat men het moeilijk vindt om feedback te geven. En dat is zonde. Ieder gesprek op je werk is een kans om te groeien of op z’n minst om negatieve energie rond wekelijkse teamoverleggen of het beoordelingsgesprek te voorkomen. De workshop ‘courage conversations’ of moeilijke gesprekken gaat in op waarom het nodig is om moeilijke onderwerpen te adresseren, hoe je leer- en ontwikkelpunten op een constructieve manier bespreekt en hoe je iemand positieve of negatieve feedback in een gesprek geeft. Na de workshop heb je meer inzicht in hoe je effectiever kunt zijn in gesprekken en hoe je eerlijke en waardevolle gesprekken kunt voeren.

(HP: 16:00 - 17:30 8/10, 14:00 - 15:30 10/10)
(TP: 14:30 - 16:00 9/10)
(DP: 09:30 - 11:00 10/10)

 

In gesprek met een recruiter (EN + NL)

Hoe kan ik LinkedIn en mijn netwerk het beste inzetten? Hoe zorg ik ervoor dat mijn C.V opvalt? Hoe bereid ik mij voor op een gesprek? Allemaal relevante vragen als je bijvoorbeeld op zoek bent naar een nieuwe functie. Om je hierbij te helpen, organiseren we een inloopsessie waar je direct in gesprek gaat met recruiters Melanie Otto, Jordi Spijker en Marijke Tamsiran. Als recruiter weten zij als geen ander hoe je ervoor kunt zorgen dat je opvalt en je goed bent voorbereid.

(HP: 13:00 - 16:00 7/10)(DP: 13:00 - 16:00 10/10)

 

IT security @ home

We beschermen allemaal on huis tegen inbrekers maar hoe zit het met bescherming tegen ongewenste digitale gasten? In deze workshop bespreken de meest voorkomende cyberbeveiligingsbedreigingen en wat je op dit moment zelf al doet aan digitale beveiliging. Ook ontvang je tien praktische tips die je kunnen helpen om thuis je digitale beveiliging te verbeteren.

(HP: 10:00 - 11:30 9/10)

Let's talk Agile

Agile werken is onderdeel van onze strategische agenda, en wordt door veel onderdelen van de organisatie gebruikt. Wat is agile eigenlijk? En wat betekent overgaan op agile voor jou, of voor je team? Om meer begrip te creëren hebben we een document gemaakt met een basistaal. Tijdens deze sessie gaan we graag met je in gesprek over wat je van het document vind en hoe dit document je kunt gebruiken als je agile gaat werken.  

(HP: 09:30 - 10:30 10/10)
(DP: 13:00 - 14:00 10/10)

 

 

Let's talk dialogue session with Jan-Hendrik Erasmus (EN)

De wereld verandert snel. Bedrijfsmodellen en klantvoorkeuren veranderen continue: technologische ontwikkelingen, de opkomst van ecosystemen, kunstmatige intelligentie zijn daar enkele voorbeelden van. Strategisch riskmanagement is een van de grootste uitdagingen voor NN Group. Iedere uitdaging biedt ook kansen, in dit geval de mogelijkheid om ons bedrijf te transformeren om zo onze klanten beter te kunnen bedienen. In deze dialoogsessie gaat NN Group CRO, Jan-Hendrik Erasmus, graag met je in gesprek over de vraag of NN goed gepositioneerd is om succesvol te blijven op de middellange termijn.

(HP: 15:30 - 16:30 10/10)

 

Let's talk dialogue session with Tjeerd Bosklopper (EN)

Transformatie betekent verandering. Onze markt verandert snel en we willen op andere en nieuwe manieren relevant blijven in het leven van onze klanten.
In deze dialoogsessie gaat NN Group Chief Transformation Officer, Tjeerd Bosklopper, graag het gesprek met je aan over wat transformatie betekent voor NN.

(HP: 10:30 - 11:30 10/10)

 

Social Media matters! (EN)

Social media is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Ook in het professionele leven wordt in toenemende mate gebruik gemaakt van kanalen als Twitter, LinkedIn en Instagram om te communiceren met klanten en stakeholders. Hoe kan NN in dit landschap effectief en relevant blijven? In deze interactieve sessie hoort u van NN IP marketing & communicatie experts Marlie Zuidgeest en Jeroen Bruckwilder over verantwoord gebruik van sociale media, tips & tricks en de noodzaak van het gebruik in onze business.

(HP: 13:00-14:00 9/10)

 

NN Merktaal (NL)

Dagelijks staan we in contact met de klant en collega’s via telefoontjes, e-mails en brieven (en sociale media kanalen). Als we in al die communicatie consequent spreken en schrijven in de Merktaal van Nationale-Nederlanden, zorgen we ervoor dat we spreken met één stem. We laten zo aan iedereen de kracht van ons merk zien: we care, we are clear, we commit.

Deze interactieve workshop legt de basis voor het begrip van de schrijfvaardigheden dat vanuit de NN Merktaal van alle collega’s wordt verwacht. Het geeft richting aan hoe je begrijpelijk communiceert in geschreven tekst. De mooie balans tussen theorie, oefeningen en met elkaar in dialoog gaan, geeft je handvatten om er direct mee in de praktijk aan de slag te kunnen.

(HP: 10:00 - 12:00 7/10, 13:00 - 15:00 8/10)

 

Mind full? Or Mindful?

In deze snelle maatschappij racen we van moment naar moment en vertrouwen we op ingesleten gewoontes en routines. Om meer richting te geven aan je leven is het belangrijk om te leven vanuit je kernwaarden. Dit gaat makkelijker met een opgeruimd hoofd.Tijdens deze workshop leer je over hoe je je hoofd kunt leegmaken zodat je meer focus kunt houden op het hier en nu. Zoals bijvoorbeeld je aandacht houden bij een belangrijk gesprek. Door middel van praktische tips ontdek je hoe je de rust kunt ontwikkelen om meer ruimte vrij te maken voor dat wat jij belangrijk vindt.

(TP: 11:00 - 12:00 7/10)
(Zwolle: 11:00 - 12:00 8/10)
(Arnhem: 14:00 - 15:00 8/10) 
(HP: 11:30 - 12:30 9/10 EN)
(HP: 13:30 - 14:30 9/10 NL)
DP: 12:00 - 13:00 10/10)

NN Innovation Method (EN)

Kom meer te weten over de NN Innovation Method, een methode waarbij de klant/gebruiker centraal staat en waarmee we tot nieuwe inzichten komen door middel van experimenteren, valideren en itereren. In deze innovatiesessie laten we je zien hoe tools uit deze praktische methode door iedereen binnen NN toegepast kunnen worden.

(HP: 10:00 - 11:00 9/10)

 

De Schuldmachine (NL)

In de documentaire De Schuldmachine volgen we drie deelnemers van het leertraject ONSbank. Collega Willem Los is als vrijwilliger betrokken bij dit initiatief en leidt de jongvolwassen Ricky, Daisy en Mirelva naar een weg uit de schulden. De film toont dat een persoonlijke aanpak en aandacht voor het verhaal achter je schulden cruciaal zijn om weer grip op je leven te krijgen. Stichting van Schulden naar Kansen, onderdeel van NN's maatschappelijke programma Future Matters, is trotse partner van ONSbank.

(HP: 11:30 - 13:00 7/10)
(DP: 11:30 - 13:00 8/10) 

 

Skills for the future (EN)

Let’s talk over hoe we ervoor kunnen zorgen dat mensen een inkomen kunnen genereren in een toekomst waarin huidige banen verdwijnen en nieuwe banen ontstaan als gevolg van technologische ontwikkelingen. Praat mee in een paneldiscussie met Diem Do, oprichter van CodeGorilla en winnaar van de TEDxAmsterdamWomen Startup Award 2018 en Amir Arooni CIO van NN Group en supporter van Digidoeners. De sessie wordt gehost door Fleur Hudig, hoofd Corporate Citizenship en verantwoordelijk voor NN Future Matters.

(HP: 13:30 - 14:30 8/10)

Speeddating: In gesprek met de andere generatie (EN + NL)

NN Young Professionals organiseert een evenement voor zowel jonge en meer ervaren professionals. Ervaren professionals (> 35 jaar) hebben wellicht meer ervaring of een functie met meer verantwoordelijkheden, toch zouden zij ook veel kunnen leren van de jongere generatie. Waar jonge professionals (< 35 jaar) wellicht bruisen van energie en verse inzichten, ze weten wellicht minder hoe ze hun ideeën waar kunnen maken. In deze sessie kun je ervaringen delen, collega’s motiveren en leren van een andere generatie.

(HP: 15:00 - 16:00 7/10)

 

Tekenen voor betere communicatie

Tekenen tijdens een gesprek helpt! Het helpt om samen na te denken, te focussen, heldere afspraken te maken en het is leuk om te doen! In deze workshop ga je ervaren dat iedereen kan tekenen. Op een praktische en eenvoudige manier leer je hoe tijdens een gesprek je ideeën, voorstellen en afspraken op een visuele manier kunt ondersteunen.

 

(DP: 10:00 - 11:30 7/10)
(HP: 15:00 - 16:30 9/10)

 

Unconscious bias (EN)

Wat zijn onderbewuste aannames? Iedere dag krijgen onze hersenen meer dan 11 miljoen stukjes informatie te verwerken, terwijl je brein ’slechts’ 40 stukjes tegelijk kan verwerken. Onze hersenen leggen daarom snelkoppelingen aan. De meeste van deze snelkoppelingen zijn goed maar geven soms onbewust een niet bedoelde aanname. 

Tijdens deze workshop bespreken we wat bekende onderbewuste aannames zijn en testen we of jij ze ook hebt. 

(HP: 10:00 - 11:00 7/10)

 

Values week ontbijt met de MB (EN + NL)

Vier samen met leden van de NN Group Management Board de start van de Values week! We verzamelen maandagmorgen voor ontbijt en spreken over de NN Values en over wat belangrijk is voor jou en voor NN.

(HP: 08:30 - 09:30 7/10)

.

Visual thinking

Leer hoe je duidelijk kunt communiceren en overzicht creëert, om zo alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en sneller keuzes te kunnen maken. Allemaal met behulp van visual thinking. In deze workshop leer je wat visual thinking is, hoe dit je kan helpen in je dagelijkse werk en we brengen het direct in praktijk met enkele oefeningen.


(DP: 15:00 - 16:30 9/10) (HP: 11:30 - 12:30 10/10)

 

Welkom op je Werkplek

Heb jij net een nieuwe NN laptop ontvangen en wil je hier optimaal gebruik van maken? Of werk je al langer bij NN, maar heb je het gevoel dat er nog meer mogelijk is met het werken met je NN laptop? Kom dan naar de Welkom op je Werkplek Workshop! Tijdens deze één-uur-durende workshop krijg je op een interactieve manier tal van tips & tricks over het gebruik van je NN laptop en kun je met allerhande vragen terecht. Tip: Neem je laptop mee!

(HP: 10:00 - 11:00 10/10)

Werkgeluk inspiratiesessie

Mensen die gelukkig zijn in hun werk zijn gezonder, veerkrachtiger, creatiever, werken beter samen en hebben minder last van stress en ziekteverzuim dan hun minder gelukkige collega’s. 
In deze inspiratiesessie vertellen Jilt Akkerman en Yvette Brook van Why Branding wat werkgeluk is en waarom het zo belangrijk is. Werkgeluk is geen zwevend of abstract begrip, het is concreet en meetbaar. Je ontvangt tijdens de sessie praktische tips om je werkgeluk te vergroten, waarmee je zelf direct aan de slag kunt. 

(AH: 10:00 - 11:30 7/10)
(Zwolle: 12:30 - 14:00 7/10)
(HP: 09:30 - 11:00 8/10)
(DP: 12:00 - 13:30 8/10)
(HP: 09:30 - 11:00 10/10)
(TP: 12:30 - 14:00 10/10)

 

 

Zinvol vergaderen

In deze workshop bespreken we verschillende manieren om een vergadering of gesprek op een andere manier aan te pakken. Je krijgt inzicht in hoe je alle aanwezigen betrokken houdt bij het overleg, mensen de ruimte biedt hun mening te geven om zo een breed gedragen beslissing te kunnen nemen met de groep. 

(AH: 12:00 - 13:30 7/10)
(TP: 10:00 - 11:30 9/10)
(HP: 15:00 - 16:30 10/10)
(Nieuwegein: 16:00 - 17:30 14/10)